Harm (H.M.M.) Eland, paralegal

mensen

Het recht heeft al zolang ik mij kan herinneren mijn interesse. Het is onbetwist overal mee verweven, en continu in ontwikkeling. De keuze om rechtsgeleerdheid te studeren aan de Universiteit Utrecht was voor mij dan ook vanzelfsprekend. Gedurende mijn studie is mijn enthousiasme blijvend gegroeid. Vooral het vennootschaps- en insolventierecht spreken mij aan. 

Tijdens mijn rechtenstudie werkte ik als invaldocent en hoofd examentrainer binnen het voortgezet onderwijs. Daarnaast gaf ik training in klassenmanagement en de presentatie van lesmateriaal. Deze ervaringen komen mij ook buiten het onderwijs goed van pas. Met de master Onderneming en recht op zak (track: commercieel vermogensrecht) duik ik in de praktijk van Van der Steenhoven advocaten. Eerst als student-stagiair en nu als paralegal. Het werk is gevarieerd, en elk nieuw vraagstuk prikkelt mij om tot de juiste uitkomst voor de cliënt te komen. 

En in mijn vrije tijd? Dan vind je mij regelmatig in de gym. Een gezond lichaam helpt immers ook de geest gezond te blijven. Verder kijk ik graag een goede film of serie, en geniet ik van tijd tot tijd van een bierproeverij.

Aandachtsgebieden
Ondernemingsrecht en arbeidsrecht

Opleiding
Master Onderneming en recht - Universiteit Utrecht
Bachelor Rechtsgeleerdheid - Universiteit Utrecht

Talen
Nederlands en Engels

Publicaties