Joep (J.J.S.J.) Looze, paralegal

mensen

Joep (J.J.S.J.) Looze, paralegal

Joep (J.J.S.J.) Looze, paralegal

 +31 (0)6 86 82 19 90

  looze@vandersteenhoven.nl  

  

Ik was direct verkocht toen ik iemand hoorde zeggen dat de studie rechten zoveel leeswerk was. De  bachelor Rechtsgeleerdheid volgde ik aan de UvA, waarvan één semester in Madrid. Als specialisatie koos ik de master Internet-, ICT- en Intellectuele Eigendomsrecht (IE) aan de VU. De creatieve en veelzijdige markt waarop het IE-recht van toepassing is, spreekt mij erg aan. Daarnaast is het ‘internetrecht’ en de privacywetgeving erg interessant, mede door de immer ontwikkelende ICT, en natuurlijk het belang van ieders recht op privacy.

Tijdens mijn studie deed ik op verschillende plekken werkervaring op, onder andere bij een advocatenkantoor. Deze ervaring was zo positief dat mijn keuze voor de advocatuur een logische vervolgstap is. De kans om bij een veelzijdig en warm kantoor als Van der Steenhoven advocaten aan de slag te kunnen, greep ik daarom met beide handen aan.

Mezelf kernachtig omschrijven is een uitdaging. Taal is echt mijn ding. Voor het leren van vreemde talen draai ik mijn hand niet om. Ik heb een passie voor alles wat onder de noemer ‘komedie’ valt. Ik sport graag en dan met name een potje voetbal. De wedstrijden bestaan bij mijn team overigens meestal uit drie helften. En voor een stevige wandeling in de natuur ben ik altijd in.

Aandachtgebieden:
Intellectueel eigendomsrecht en privacyrecht

Opleiding
Master ICT- en Internetrecht & Intellectuele Eigendom
Vrije Universiteit Amsterdam

Talen
Nederlands, Engels, Frans en Spaans

Publicaties