Lara (L.) Groenveld, advocaat

mensen

Lara (L.) Groenveld, advocaat

Lara (L.) Groenveld, advocaat

 +31 (0)6 43 36 80 64

 groenveld

   

De snelle en dynamische wereld van de advocatuur, waarin geen dag hetzelfde is, dat geeft energie! Dat veel vraagstukken zijn onderworpen aan de redelijkheid en billijkheid, maakt specifiek het arbeidsrecht voor mij zo interessant. Als sparringpartner ontzorg ik cliënten, waarbij ik adviseer in heldere taal en ook buiten de gebaande paden zoek naar de juiste oplossing.  

Tijdens mijn studie werkte ik als jurist en deed ik relevante praktijkervaring op bij verschillende middelgrote en grote advocatenkantoren. Hierdoor vormde ik mij een goed beeld van zowel de nationale- als internationale advocatuur. Door mijn werk als docent arbeidsrecht aan de Vrije Universiteit Amsterdam ben ik in staat om het recht op een praktische manier uit te leggen. Deze ervaringen breng ik met veel enthousiasme in de praktijk als advocaat arbeidsrecht bij Van der Steenhoven advocaten.

Ik ben reislustig en interesseer mij graag in andere culturen. Ik probeer dan ook uit elke reis het maximale te halen. Van safari’s in Zuid-Afrika, hiken en duiken in Australië, rondtrekken door Azië tot skiën in Oostenrijk. Stuk voor stuk geweldige ervaringen. En in mijn vrije tijd? Dan breng ik graag tijd door met vrienden en familie. Ook kijk ik met plezier een goede film of serie of ga ik naar een concert of festival. Mijn hoofd leegmaken doe ik in de sportschool of ik maak een lange wandeling in de natuur. 

Aandachtgebieden:
Arbeidsrecht

Advocaat sinds:
2021

Opleiding
Master Privaatrecht (specialisatie arbeidsrecht en ondernemingsrecht) – Vrije Universiteit Amsterdam
Bachelor Rechtsgeleerdheid – Vrije Universiteit Amsterdam

Talen
Nederlands, Engels en Duits

Lidmaatschappen
Vereniging Jonge Arbeidsrecht Advocaten (VJAA)
Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA)
Amsterdamse Orde van Advocaten (AOvA)

Publicaties