Laura (L.S.) Rozema, paralegal

mensen

Spelen met taal en puzzelen met het recht. Dat maakt de advocatuur en de rechtenstudie in het algemeen zo leuk. Ik kan er mijn creativiteit in kwijt en probeer zo altijd tot een passende oplossing te komen. De bachelor Rechtsgeleerdheid heb ik gevolgd aan de Universiteit Utrecht, waarbij ik ook een periode in Boston heb gestudeerd om mijn kennis te verbreden. Aansluitend koos ik de master Onderneming en recht, met als specialisatie arbeid en onderneming. Zowel het ondernemingsrecht als het arbeidsrecht zijn continue in ontwikkeling, en dat maakt het voor mij uitdagend. 
 
Tijdens mijn studie heb ik stages gelopen bij verschillende advocatenkantoren, en ben ik actief geweest bij een rechtswinkel als juridisch adviseur. Het bracht mij voldoening om met mijn theoretisch kennis voor het eerst écht anderen te kunnen helpen in de praktijk. De mogelijkheid om dit als paralegal bij Van der Steenhoven advocaten te kunnen doen nam ik daarom met veel plezier aan.
 
Na een lange dag werken zorgt een stevige sportsessie weer voor balans in mijn hoofd. Maar ook een gezellige avond met vrienden of familie helpt mij om tot rust te komen. Verder ben ik veel achter mijn piano te vinden, waar ik de stukken van onder andere Bach en Mozart recht probeer aan te doen. 

Aandachtsgebieden
Arbeidsrecht en Ondernemingsrecht

Opleiding
Master onderneming en recht - Universiteit van Utrecht
Bachelor Rechtsgeleerdheid - Universiteit van Utrecht

Talen
Nederlands en Engels

Publicaties