Merel (S.D.) Janssen, paralegal

mensen

De bachelor Rechtsgeleerdheid volgde ik aan de Universiteit Utrecht met als keuzevak intellectueel eigendomsrecht. Vandaar dat ik heb gekozen voor de master Rechtsgeleerdheid: Internet, Intellectuele eigendom en ICT aan de VU. Het intellectuele eigendomsrecht is zeer dynamisch. Door de opkomst van het internet is het nog belangrijker geworden intellectuele eigendomsrechten goed te beschermen. Daarnaast vind ik het privacyrecht erg interessant, omdat het internet ook hier veel invloed op heeft en omdat privacy één van de belangrijkste rechten van de mens is.

Na mijn bachelor hield ik me tijdens een student-stage bij een advocatenkantoor voornamelijk bezig  met het privacyrecht en de toen net nieuwe Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Hier kwam ik tot de conclusie dat ik verder wilde in de advocatuur. Elke dag is weer anders en dat geeft mij energie. Daarom heb ik het zo naar mijn zin als paralegal IE/privacy bij Van der Steenhoven advocaten!

Mijn vrije tijd breng ik graag door met vrienden en familie. Een goede film of een leuk concert is perfect  aan mij besteed. Verder geniet ik van gezellig met mensen koken en eten. Vooral taarten en toetjes zijn mijn specialiteit. 

Aandachtsgebieden
Intellectueel eigendomsrecht en privacyrecht

Opleiding
Master Rechtsgeleerdheid: Internet, Intellectuele eigendom en ICT
Vrije Universiteit Amsterdam

Talen
Nederlands en Engels

Publicaties