Romy (R.S.) Schneider, advocaat

mensen

Romy (R.S.) Schneider, advocaat

Romy (R.S.) Schneider, advocaat

  +31 (0)6 43 36 80 61

 schneider@vandersteenhoven.nl

  

“Motivation comes from working on things we care about” – Sheryl Sandberg

Het arbeidsrecht is mijn passie. In de advocatuur heb ik de unieke positie om individuen en organisaties te helpen met (ingewikkelde) juridische vraagstukken. Ik ben gedreven om cliënten hierbij praktische oplossingen te bieden.

Gedurende mijn studie werkte ik bij een middelgroot advocatenkantoor als receptioniste/secretaresse. Ik kreeg daardoor al vroeg zicht op het reilen en zeilen van de advocatuur. Daarnaast ben ik actief geweest bij een rechtswinkel als juridisch adviseur en heb ik stage gelopen bij zowel een advocatenkantoor als bij de Rechtbank Amsterdam. Met deze ervaringen op zak, versterk ik sinds 2018 met veel plezier het arbeidsrechtteam van Van der Steenhoven advocaten. Eerst als paralegal en inmiddels als advocaat.

Om tot rust te komen vind ik het heerlijk om naar het strand te gaan of ben ik op de tennisbaan te vinden. Verder ga ik graag naar de bioscoop voor een goede film en ben ik verslaafd aan series kijken. Soms kan een serie zo verslavend werken, dat ik binnen (zeer) korte tijd een heel seizoen bekijk!

Aandachtsgebieden
Arbeidsrecht

Advocaat sinds:
2019

Opleiding
Master Arbeidsrecht – Universiteit van Amsterdam
Master Privaatrechtelijke rechtspraktijk – Universiteit van Amsterdam
Bachelor Rechtsgeleerdheid – Universiteit van Amsterdam

Talen
Nederlands en Engels

Lidmaatschappen
Vereniging Jonge Arbeidsrecht Advocaten (VJAA)
Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA)
Amsterdamse Orde van Advcocaten (AOvA)

Publicaties