Ruby (N.D.R.) Nefkens, advocaat

mensen

Ruby (N.D.R.) Nefkens, advocaat

Ruby (N.D.R.) Nefkens, advocaat

 +31 (0)6 43 36 80 63

 nefkens

     

"Wie volhardt, bereikt zijn doel"

Het intellectueel eigendomsrecht is hét rechtsgebied dat creativiteit beschermt. Aan dit recht heb ik al meer dan 25 jaar mijn hart verpand. Werken voor bedrijven en personen die vernieuwende producten maken en op de markt zetten, geeft mij de meeste energie. Ik heb daarbij een bijzondere specialisatie ontwikkeld in de meubel- en interieurbranche. Maar niet alleen bedrijven uit die sectoren weten mij te vinden. Mijn klantenkring bestaat uit een grote variëteit aan (internationale) bedrijven die werkzaam zijn in verschillende andere sectoren, van architectuur tot ICT, van pleziervaart tot huishoudelijke apparaten, media en kunst.

Ik ben er trots op dat veel van mijn cliënten behoren tot de top van hun vakgebied. Mijn cliënten kunnen er altijd op rekenen dat ik meedenk en de beste oplossing voor een vraagstuk bedenk. En wanneer nodig strijd ik voor de belangen van cliënten in de rechtszaal. Met veel plezier trek ik daarvoor mijn toga aan!

Ik deel mijn kennis graag door het schrijven van artikelen in vakbladen, zoals Meubel en ArchitectuurNL en mijn blogs op LinkedIn. Voor bedrijven die apps (laten) ontwikkelen heb ik een e-book geschreven met de titel ‘Apps en recht’. Ik twitter bovendien regelmatig over zaken die mij bezighouden op mijn rechtsgebied.

Om goed te presteren is een topconditie onontbeerlijk. Daarom loop ik graag hard en ben ik regelmatig op de tennisbaan te vinden.

Aandachtgebieden:
Intellectueel eigendomsrecht, waaronder auteurs-, merken-, modellen- en handelsnaamrecht, (internationaal) contractenrecht, privacyrecht, procesrecht

Advocaat sinds:
1988

Opleiding
Specialisatieopleiding informaticarecht - Grotius Academie
Rechtsgeleerdheid - Universiteit van Amsterdam

Talen
Nederlands, Engels, Duits, Frans, Italiaans

Lidmaatschappen
Vereniging voor Auteursrecht
Vereniging voor Media- en Communicatierecht (VMC)
Vereniging privacyrecht (VPR)
Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA)|
Amsterdamse Orde van Advocaten (AOvA)
Vereniging Intellectuele Eigendom Proces Advocaten (VIEPA)  

Publicaties