uitnodiging

uitnodiging

 

  UITNODIGING CLIENT CLASS Arbeidsrecht 17 mei 2018

Wet Arbeidsmarkt in Balans
Balans of disbalans?
En praktische tips over het verbetertraject en onderhandelen met de OR

De lente brengt nieuw leven in arbeidsrechtland: het wetsvoorstel Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) is op 9 april jl. bekend gemaakt. De inkt is nog maar net droog, maar van alle kanten volgt al commentaar. U wordt geïnformeerd over de veranderingen voor het arbeidsrecht en de Wwz als de WAB wet wordt. Natuurlijk komen ook andere onderwerpen aan bod, zoals het verbetertraject en onderhandelen met de OR over (primaire) arbeidsvoorwaarden. Het belooft een interessante middag te worden en u bent van harte welkom!

De WAB belooft meer balans tussen vast en flex, met name door het vaste contract aantrekkelijker te maken. Zo moet het met de introductie van de i-grond, een combinatiegrond voor ontslag, makkelijker worden om een werknemer te ontslaan. Is dat ook zo en is de rechter verplicht om bij ontbinding op de i-grond een extra vergoeding toe te kennen aan de werknemer? Ook de mogelijkheid van een proeftijd van 5 maanden in een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd moet bijdragen aan meer balans. Hoe zit het met het non-concurrentiebeding bij een dergelijk proeftijdontslag? Aan de kant van de flexcontracten verandert de WAB onder meer de ketenregeling en is een hogere WW-premie verschuldigd voor werknemers met een tijdelijk contract. En hoe zit het met de transitievergoeding en payrolling? Ook op die vlakken staan grote veranderingen gepland. U hoort onze bevindingen over de beloofde balans. WABt u mee?!

Het verbetertraject leidt in de praktijk altijd tot veel vragen. Is het een optie om het verbetertraject over te slaan als de werkgever toch al weet dat hij niet verder wil met een werknemer? Is een demotie zonder voorafgaand verbetertraject toegestaan? En een variant hierop speelt bij herplaatsing na een reorganisatie: is een proefplaatsing toegestaan als twijfel bestaat over de geschiktheid van de werknemer? Een praktisch ingestoken onderwerp met veel tips!

Afspraken over (primaire) arbeidsvoorwaarden worden in het algemeen gemaakt met de vakbonden. Steeds vaker wordt echter de OR betrokken bij het vaststellen, wijzigen en intrekken van arbeidsvoorwaarden. Kan dat zomaar en waar moet dan op gelet worden? Zijn er risico’s? Na de Client Class heeft u de antwoorden. In de VdS-quiz staan andere actualiteiten centraal. Daarna bent u van harte uitgenodigd op onze lenteborrel, bij mooi weer uiteraard in de tuin.

   Programma 17 mei 2018

>    15.30 - 16.00 uur    Ontvangst
>    16.00 - 16.15 uur    Opening & update diverse wetsvoorstellen
>    16.15 - 16.45 uur    Wet Arbeidsmarkt in Balans: wat zijn de plannen?
>    16:45 - 17.00 uur    Verbetertraject: zin en onzin
>    17.00 - 17.10 uur    Korte pauze
>    17.10 - 17.30 uur    Onderhandelen met OR over (primaire) arbeidsvoorwaarden
>    17.30 - 18.00 uur    VdS-Quiz met actualiteiten
>    18.00 - 19.30 uur    Lenteborrel

Komt u ook? Meld u dan aan via onderstaande link. Collega’s en bekenden zijn natuurlijk ook van harte welkom. 

Aanmelden via e-mail

Wij kijken uit naar uw komst!

Met vriendelijke groet,

Ester Kalis, Matthijs Bos, Eugenie Ágoston, Maartje van Asten, Nicole Stalma, Lisanne van Geest, Anantha Vos, Marjon Schlimbach, Baruch Hummen en Kirsten Rolloos

Van der Steenhoven advocaten N.V.
Herengracht 582, (1017 CJ) Amsterdam
Tel +31 (0)20 607 79 79
www.vandersteenhoven.nl, mail@vandersteenhoven.nl

 

 

Contact opnemen met ons?
 

  +31 (0)20 607 79 79
 

  mail@vandersteenhoven.nl