uitnodiging

uitnodiging

 

 UITNODIGING VDS COFFEE BREAK 9 december 2021
online van 11.00 uur tot 12.30 uur 

Live vanuit de “VDS studio”: 

interessant voor iedereen die meer wil weten over de "koningin van de emoties" schaamte en over het komen tot een moedige aanspreekcultuur binnen organisaties

Online met Aukje Nauta
auteur van "NOOIT MEER DOEN ALS ALSOF"
DOE MEE!

“Nooit meer doen alsof op de werkvloer”
Drink een kop koffie met ons en praat mee! Wat is de dieperliggende reden dat mensen in hun werk vaak niet tot volle wasdom komen? Dit zou wel eens sterk te maken kunnen hebben met… schaamte. Als mensen zich schamen, dan denken ze slecht over zichzelf. Dan willen ze zich voor alles en iedereen verbergen, of zijn ze geneigd om te ‘doen alsof’. Maar wat als iedereen schaamte als bevrijdend zou ervaren? Als heuse krachtbron? Het feit dát je je schaamt, bewijst immers dat je graag beter wilt zijn. De voordelen:

  • Betere prestaties als team;
  • Meer innovatie in de organisatie;
  • Medewerkers nemen meer verantwoordelijkheid;
  • Nog leuker; je krijgt blijere medewerkers.

Maartje van Asten en Marjon Schlimbach praten over de arbeidsrechtelijke kant van de gevolgen van niet het goede gesprek voeren. Vaak speelt schaamte daar een grote rol in. Werknemers durven niet alles te zeggen en werkgevers durven niet door te vragen met alle misverstanden van dien. Verbetertrajecten of zelfs ontslag zijn dan vaak het antwoord. Dat kan beter! 

Tijdens de lezing spoort Aukje Nauta aan om schaamte (in organisaties) te leren herkennen en te uiten. Dat doet ze met een mix van wetenschappelijk onderzoek, pijnlijk herkenbare, alledaagse voorbeelden op en buiten de werkvloer, persoonlijke onthullingen en praktische oefeningen. Waardoor individuen hun schaamte als krachtbron kunnen omarmen en organisaties praktische handvatten krijgen voor permanente groei en ontwikkeling van hun mensen.  


Meld u nu aan! Klik hier
 

Na aanmelding ontvangt u per e-mail een link waarmee u kunt deelnemen.

De bijeenkomst wordt niet opgenomen en is dus exclusief voor de deelnemers. Met aan het einde een leuke verrassing!

Wij zijn benieuwd of dit onderwerp ook binnen uw organisatie leeft en of u voorbeelden heeft waar schaamte een rol speelt. U kunt ons mailen op clientclass@vandersteenhoven.nl. 

Ook wij kijken er naar uit. Tot 9 december a.s.!

Met vriendelijke groet,

Het VDS arbeidsrecht team

Ester Kalis, Matthijs Bos, Eugenie Ágoston, Maartje van Asten, Marjon Schlimbach, Anne ArtsLara Groenveld, Sharif AliLaura de Sain en Erik van den Berg

Van der Steenhoven advocaten N.V.
Herengracht 582, (1017 CJ) Amsterdam
Tel +31 (0)20 607 79 79
www.vandersteenhoven.nl, mail@vandersteenhoven.nl

 

Contact opnemen met ons?
 

  +31 (0)20 607 79 79
 

  mail@vandersteenhoven.nl