uitnodiging

uitnodiging

 

 UITNODIGING VDS COFFEE BREAK
10 februari 2022
online van 11.00 uur tot 12.00 uur 

Live vanuit de 'VDS studio'
VDS COFFEE BREAK - PRIVACY
Praktische update

Iedereen heeft te maken met privacy en loopt aan tegen de hoeveelheid regels van de AVG. Vraag je je wel eens af wat je moet doen bij een verzoek tot inzage van persoonsgegevens? En wat te doen bij een datalek? Is het toegestaan werknemers (verplicht) te laten testen op Corona?

Drink een kop koffie met ons! En laat je bijpraten over de laatste ontwikkelingen op deze gebieden. Het VDS privacy team verzorgt, in samenwerking met Buzzmaster, een online update waarbij deze 3 actuele onderwerpen aan bod komen die iedereen en iedere organisatie aangaan: 

  • Sinds de komst van de AVG krijgen organisaties regelmatig te maken met verzoeken tot inzage. Deze verzoeken kunnen worden ingediend door diverse personen zoals werknemers, huurders, cliënten of patiënten. Hoe moet je daaraan voldoen en welke gegevens moet je wel en vooral niet verstrekken? Wij geven je een praktisch stappenplan.
  • Een datalek, een hack, phishingmail, elke organisatie kent dit fenomeen. Wat moet je doen wanneer je dit overkomt? Melden of niet melden bij de Autoriteit Persoonsgegevens? Aan de hand van de recente richtlijn van de EDPB geven wij je handvatten. En kan een slachtoffer van een datalek schadevergoeding claimen? De laatste rechtspraak hierover komt aan bod.
  • Mag een werkgever de CoronaCheck-app van werknemers controleren? Kan een werknemer verplicht worden om zich te laten testen? Wij brengen je op de hoogte over de bevoegdheden van werkgevers op het gebied van Coronacontrole bij werknemers. 

Tijdens de Coffee Break is er ruimte voor interactie en het stellen van vragen. Heb je nu al specifieke vragen over deze onderwerpen, laat het ons vooral weten. E-mail je vragen naar schaaphok. Wij vinden het leuk als je deze uitnodiging doorstuurt aan collega’s of mogelijk andere geïnteresseerden. Ook zij zijn van harte welkom.

Uiteraard maakt ook de enige echte actuele VDS-Quiz deel uit van deze VDS Coffee Break! Met natuurlijk een leuke prijs voor de winnaar.

Log je ook in voor de online VDS Coffee Break? 

Meld je dan hier aan!

Na aanmelding ontvang je per e-mail een link waarmee je kunt deelnemen.

Wij kijken er naar uit. Tot 10 februari a.s. om 11.00 uur!

Met vriendelijke groet,

Het VDS privacy team

Ruby Nefkens, Matthijs Bos, Hylke Klasens en Emmely Schaaphok

Van der Steenhoven advocaten N.V.
Herengracht 582, (1017 CJ) Amsterdam
Tel +31 (0)20 607 79 79
www.vandersteenhoven.nl, mail

 

Contact opnemen met ons?
 

  +31 (0)20 607 79 79
 

  mail