kunst te kijk

kunst te kijk

'Inspiratie'. En daarmee aan de slag gaan. Dat bindt ons aan de wereld van de kunst. Daarom stellen wij ons kantoor graag ter beschikking aan vernieuwende kunstenaars. En dat doen we al ruim 35 jaar.

U bent van harte welkom om een expositie te bezoeken. Voor het maken van een afspraak belt u +31 20 607 79 79.

Expositie Titia Kempinga 27 februari t/m 30 juni 2020
Titia Kempinga komt uit Groningen, is geïnspireerd door de oude meesters en heeft als autodidact kunstschilderes passie voor het realistisch schilderen van stadsgezichten en stil levens. Ze streeft naar een zo realistisch mogelijke weergave in een schilderij, waarbij je het gevoel krijgt dat je toch naar een schilderij kijkt. Daarom is sfeer en licht voor Titia het meest belangrijk in een schilderij. Voor informatie: https://www.titiakempinga.nl/
 

Expositie Ingrid Stassen 27 juli t/m 30 november 2019

Ingrid Stassen roept met haar werk blijmoedigheid, kracht en optimisme op. Zij werkt intuïtief, acrylverf op linnen, laag over laag, met kwasten en paletmessen. Atelier in Den Haag en maatwerk is mogelijk. Voor meer informatie:
info@ingridstassen.nl of kijk op de website.

 

Expositie Martijn Kort van 25 maart t/m 26 juli 2019
Martijn Kort (36) is in het dagelijkse leven piloot en fotograaf. Soms gaan deze 2 beroepen samen en weet hij de unieke momenten vanuit de cockpit vast te leggen. Maar moderne architectuur en unieke landschappen zijn echter zijn passie. "Door gebruik te maken van lange sluitertijden en selectieve contrasten ben ik in staat een object meer diepte en aandacht mee te geven en het te vormen zoals ik het zie. Ik documenteer de omgeving niet maar laat mijn visie zien van de wereld om ons heen, in de hoop dat men anders naar zijn omgeving gaat kijken."

Zo'n 6 jaar geleden ben ik begonnen met het maken van fine-art zwart-wit beelden en heb ik in de loop der tijd een eigen stijl kunnen ontwikkelen waarmee ik mijn visie vorm kan geven. Ondanks dat ik trots ben op de beelden die ik tot nu toe gemaakt heb is het een stijl die ik blijf doorontwikkelen om zo nog meer mijn eigen artistieke visie te kunnen ontwikkelen.

Afgelopen jaar hebben mijn beelden mij gebracht tot finalist in de prestigieuze Hasselblad Masters in de categorie architectuur. Naast mijn ambassadeurschap voor ZEISS en Nisi is dat een van mijn hoogtepunten tot nu toe.

Het is een eer als mensen mijn werken waarderen en het geeft mij weer energie om aan nieuwe projecten te beginnen. Het meest trots ben ik als een mooi beeld afgedrukt wordt en mensen er van kunnen genieten, je de kwaliteit van het papier kunt zien en de structuur die het beeld nog meer gevoel geeft in plaats van de beelden online te bekijken.

Naast het produceren van prints werk ik samen met verschillende opdrachtgevers om hun gebouwen of omgeving op een zo uniek mogelijke manier vast te leggen. Iets wat ik in de komende jaren verder wil uitbreiden.

Voor meer informatie:
MartijnKort-Photography.com 
contact@martijnkort-photography.com
Instagram.com/Martijn_Kort

Expositie Frans Westers van 1  december 2018 t/m 31 maart 2019 
Frans woont en werkt in Amsterdam en studeerde aan de Rietveld en aan de Rijksacademie van Beeldende Kunsten. Hij maakt dromerige, zacht gekleurde schilderijen die gaan over licht en schoonheid. Voor Westers is het kunstenaarsbestaan een doe vak. Zijn schilderkunst vraagt om dagelijkse inzet met het atelier als natuurlijke biotoop. Zijn recente schilderijen neigen meer naar abstractie. Strakke straatbeelden worden geconfronteerd met losse, wazige landschappen.

Meer informatie: http://www.fwkunstuitleen.nl/ 

Expositie Annejole Jacobs van 1 augustus t/m 30 november 2018
Jole (1964) maakt sinds 2003 moderne mixed-media portretten in opdracht of als vrij werk. Aan de hand van allerlei digitale beelden, foto’s en teksten maakt zij ontwerpen en in een mix van print en schilderwerk zet zij de portretten vervolgens op doek of laat zij het werk afdrukken als foto op dibond met perspexglas.

Haar eigen werk bestaat uit 'portretten met een verhaal'. De achtergronden van de schilderijen zijn opgebouwd uit verschillende lagen digitale beelden, teksten en gescande originelen die zij over het te portretteren onderwerp verzameld. De beelden die zij gebruikt zijn o.a. afkomstig uit de kunst, geschiedenis, muziek, literatuur of hedendaagse tijd.

In haar werk laat zij zich vaak inspireren door vrouwen ( beroemde en klassieke vrouwen en vrouwen uit verschillende culturen). Daarnaast maakte zij o.a. een serie love couples op achtergronden van beroemde liefdesschilderijen, een serie ‘Made in Holland’ met de bekendste Nederlandse personen, merken, items en schilderijen, “Van Gogh’ en de nieuwste serie bestaat uit steden waaronder het tweeluik ‘De Rotterdammers”, twee schilderijen waar alle beroemde Rotterdamse gebouwen, mensen, evenementen, uitspraken en merken in zijn verwerkt.

Naast eigen werk maakt zij portretten in opdracht voor particulieren en bedrijven waaronder Fiat Nederland, VOPAK, Bravilor Bonamat, Nefkens Peugeot, Breeman BMW, Lacoste en Rembrandt Fusies en overnames en sinds kort produceert zij tevens Jole ART-Bags, stoere tassen van canvas met afbeeldingen van haar mooiste schilderijen.

Jole exposeert en verkoopt haar werk rechtstreeks en via kunstmakelaars en galeries. Haar werken hangen inmiddels in zo’n 10 landen binnen en buiten Europa.

Met het schilderij van Maxima won zij in 2009 de eerste prijs in een landelijke wedstrijd en exposeerde zij in het CODA-museum in Apeldoorn.

Meer informatie: www.joleart.nl of mobiel: 06-51453789

Expositie Geert Lemmers van 1 april t/m 31 juli 2018
Geert Lemmers is geboren en opgegroeid in het geheimzinnige Land van Maas en Waal.  Hij herinnert zich nog altijd de sprookjesachtige verhalen uit zijn kindertijd over heksen en geheime genootschappen. Ongetwijfeld hebben deze verhalen hem gevormd tot de kunstenaar en de mens die hij nu is. Bijna al zijn werk gaat dan ook over de mens achter een opgepoetste façade te midden van de chaotische  wereld waarin wij leven. Hij onderzoekt <lees verder>  

Expositie van 1 januari t/m 29 maart 2018
Van 1 januari t/m 29 maart 2018 heeft Nettie Hofkens bij ons geëxposeerd. Na jarenlang als redacteur te hebben gewerkt bij diverse vakbladen op het gebied van lifestyle en mode, heeft Nettie Hofkens zich vanaf 2005 volledig toegelegd op het uitbouwen van haar kunstwerkzaamheden. Naast haar werk in een mooie kunstgalerie in Bussum besteedt zij veel tijd aan schilderen. Het is haar ultieme manier om haar gevoelsleven te kunnen verwoorden. Door de vele lagen verf en andere materialen hebben haar schilderijen veel diepte en structuur en krijgen de kleuren een ongeëvenaarde gloed. Rood is de ultieme kleur om haar gevoel weer te geven, hoewel er ook uitstapjes zijn naar blauw- en turkooise tinten. Omdat iedereen kunst zo persoonlijk ervaart wil zij de kijker de ruimte geven zijn eigen interpretatie van het schilderij te mogen hebben. Je bepaalt zelf wat je voelt, ziet en ervaart.

 

Contact opnemen met ons?
 

  +31 (0)20 607 79 79
 

  mail@vandersteenhoven.nl