kunst te kijk

kunst te kijk

'Inspiratie'. En daarmee aan de slag gaan. Dat bindt ons aan de wereld van de kunst. Daarom stellen wij ons kantoor graag ter beschikking aan vernieuwende kunstenaars. En dat doen we al ruim 35 jaar.

U bent van harte welkom om een expositie te bezoeken. Voor het maken van een afspraak belt u +31 20 607 79 79.

Expositie Jiska Wolthaus (Leiden) 1973 20 januari 2023 t/m 28 april 2023
Jiska Wolthaus heeft belangstelling voor mensen en hun binnenwereld. Dit is de bron van zowel haar werk als fotograaf en als psycholoog. Zij is autodidact fotograaf en is in 2022 geselecteerd als ‘Fresh Eyes photography talent’. Haar werk is gepubliceerd in het boek ‘Fresh Eyes 2022’ (www.fresheyesphoto.com).

In deze expositie wordt een selectie uit verschillende series getoond.

Verwondering
Met haar werk neemt ze de kijker mee in een niet-bestaande wereld die iets geheimzinnigs en surrealistisch heeft. Je denkt te weten wat je ziet en toch snap je niet wat er gebeurt. Ze wil ruimte geven aan de verwondering en uitdagen stil te durven staan bij de vraag: “Waar kijk ik naar?”. Een vraag waarbij het onder ogen durven komen van eigen verborgen angsten, gedachten en verlangens een rol gaan spelen. Haar werk belicht de dingen waar we ons van af zouden wenden, omdat het bedreigend en duister kan zijn en het moeilijk is om deze dingen van jezelf of de ander te zien. Door het licht te laten schijnen op de duistere en donkere kant, komt er ruimte voor hoop, verwondering en stilte.
Haar fascinatie voor het samenspel van licht en donker die onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden, vertalen zich in haar werk naar de tegenstelling en samenwerking van dromerigheid en onheilspellendheid, intimiteit en ongrijpbaarheid, rust en overweldiging. Een raadselachtige wereld waar je binnen wilt stappen en waar je soms juist uit wilt stappen.
Kwetsbaarheid en kracht, opgroeien en loslaten, verbergen en vasthouden zijn regelmatig terugkerende thema’s in Jiska Wolthaus haar fotografisch werk.

Meer informatie: www.jiskawolthaus.nl

Expositie Jeroen Blok,1976, 1 september 2022 t/m 31 december 2022
Ondanks de uiteenlopende schilderkundige en thematische onderwerpen die Jeroen Blok (1976) onder handen neemt, variërend van abstract materiaalonderzoek tot series waarin figuratie en abstractie elkaar in een spannende balans houden, is zijn handschrift voor degene die zich in zijn oeuvre verdiept zeer herkenbaar. Een seriematige aanpak is typerend voor zijn werkwijze evenals een evident plezier in het experimenteren met technieken en materialen, resulterend in onconventioneel gebruik van collagetechniek, intrigerende gelaagdheden en de narratieve beeldtaal. Werkwijze en gekozen thematiek getuigen van een behoefte aan volstrekte autonomie, en een mate van onaangepastheid, tegendraadsheid en eigenzinnigheid. En als ik zou zeggen dat Blok bevlogen of gedreven is, is dat een understatement: bezetenheid komt eerder in de buurt. Anders gezegd een enorme innerlijke drive, of, zoals dat in het Duits zo mooi gezegd kan worden: kunst maken ‘aus innere Notwendigkeit’, omdat je niet anders kunt. Dat uit zich in een enorme werklust en productie. Daarnaast kenmerkt zijn werk zich door een op z’n minst kritische houding, een commentaar op wat zich in wereld afspeelt en de sociale cohesie. Dit gaat gepaard met een groot verlangen naar vrijheid, een verzet tegen elke vorm van betutteling of beteugeling. Zo duiken in het recente werk van Blok geregeld de mens als kleine en nietige wezens op, die zich gewonnen geven of zich los trachten te maken van het stramien, op weg zo lijkt het. De resultaten zijn gedurfd, dan weer ingetogen en poëtisch. Zelf zegt hij over zijn werk: ‘Mijn schilderijen en tekeningen laten zich het best lezen als werk waarin waarneming, vrije interpretatie en beeldvorming elkaar opzoeken.  

Meer informatie: Jeroen Blok, The Netherlands Nieuwkoop, Contemporary artist


Kunst van Moon van Drunen & René Meeuwsen, 25 april 2022 t/m 31 augustus 2022
Vanaf deze week prijkt de kunst van Moon van Drunen - René Meeuwsen aan de wanden van ons pand. Moon en René wonen en werken in Amsterdam en zijn allebei afgestudeerd aan de Gerrit Rietveld Academie. Autonome kunsten, beeldhouwen, schilderen en fotografie heeft hun passie.

René maakt werk in diverse technieken; aangaan met het materiaal en verrast worden door het toeval. Ook zijn onderwerpen zijn divers. Vergankelijkheid, verleiding, stadsleven en landschappen. Zijn inspiratie haalt hij uit alledaagse herinneringen en momenten. Bij de abstracte landschappen gaat het erom om er iets van zichzelf in terug te vinden.

Moon maakt beeldhouwwerken en fotografeert. Haar werken gaan over de gegeven tijd in samenhang met de mens en de cyclus van de natuur. Aandacht geven aan iets dat er niet meer is. Haar inspiratie haalt zij uit de natuur, esthetiek van vormgeving en actie reactie van de mens; de lach en verstilling.
Met de fotoserie "Summer Leftovers" werkt ze met droogbloemen. In de tuin en in de omgeving zoeken, verzamelen, drogen en op kleur ordenen, is een tijdrovende klus. Met uiteindelijk een Jackson Pollock manier van expressie ontstond deze serie. Ze dwingt het moment van iets wat allang vergankelijk is nader te bekijken.

Voor meer informatie: Https://www.moonandrene.nl/

Expositie Titia Kempinga, 27 februari t/m 30 juni 2020
Titia Kempinga komt uit Groningen, is geïnspireerd door de oude meesters en heeft als autodidact kunstschilderes passie voor het realistisch schilderen van stadsgezichten en stil levens. Ze streeft naar een zo realistisch mogelijke weergave in een schilderij, waarbij je het gevoel krijgt dat je toch naar een schilderij kijkt. Daarom is sfeer en licht voor Titia het meest belangrijk in een schilderij.

Voor informatie: https://www.titiakempinga.nl/
 

Expositie Ingrid Stassen, 27 juli t/m 30 november 2019Ingrid Stassen roept met haar werk blijmoedigheid, kracht en optimisme op. Zij werkt intuïtief, acrylverf op linnen, laag over laag, met kwasten en paletmessen. Atelier in Den Haag en maatwerk is mogelijk.

Voor meer informatie:
info@ingridstassen.nl of kijk op de website.

 

Expositie Martijn Kort, 25 maart t/m 26 juli 2019
Martijn Kort (36) is in het dagelijkse leven piloot en fotograaf. Soms gaan deze 2 beroepen samen en weet hij de unieke momenten vanuit de cockpit vast te leggen. Maar moderne architectuur en unieke landschappen zijn echter zijn passie. "Door gebruik te maken van lange sluitertijden en selectieve contrasten ben ik in staat een object meer diepte en aandacht mee te geven en het te vormen zoals ik het zie. Ik documenteer de omgeving niet maar laat mijn visie zien van de wereld om ons heen, in de hoop dat men anders naar zijn omgeving gaat kijken."

Zo'n 6 jaar geleden ben ik begonnen met het maken van fine-art zwart-wit beelden en heb ik in de loop der tijd een eigen stijl kunnen ontwikkelen waarmee ik mijn visie vorm kan geven. Ondanks dat ik trots ben op de beelden die ik tot nu toe gemaakt heb is het een stijl die ik blijf doorontwikkelen om zo nog meer mijn eigen artistieke visie te kunnen ontwikkelen.

Afgelopen jaar hebben mijn beelden mij gebracht tot finalist in de prestigieuze Hasselblad Masters in de categorie architectuur. Naast mijn ambassadeurschap voor ZEISS en Nisi is dat een van mijn hoogtepunten tot nu toe.

Het is een eer als mensen mijn werken waarderen en het geeft mij weer energie om aan nieuwe projecten te beginnen. Het meest trots ben ik als een mooi beeld afgedrukt wordt en mensen er van kunnen genieten, je de kwaliteit van het papier kunt zien en de structuur die het beeld nog meer gevoel geeft in plaats van de beelden online te bekijken.

Naast het produceren van prints werk ik samen met verschillende opdrachtgevers om hun gebouwen of omgeving op een zo uniek mogelijke manier vast te leggen. Iets wat ik in de komende jaren verder wil uitbreiden.

Voor meer informatie:
MartijnKort-Photography.com 
contact@martijnkort-photography.com
Instagram.com/Martijn_Kort

Expositie Frans Westers van 1  december 2018 t/m 31 maart 2019 
Frans woont en werkt in Amsterdam en studeerde aan de Rietveld en aan de Rijksacademie van Beeldende Kunsten. Hij maakt dromerige, zacht gekleurde schilderijen die gaan over licht en schoonheid. Voor Westers is het kunstenaarsbestaan een doe vak. Zijn schilderkunst vraagt om dagelijkse inzet met het atelier als natuurlijke biotoop. Zijn recente schilderijen neigen meer naar abstractie. Strakke straatbeelden worden geconfronteerd met losse, wazige landschappen.

Meer informatie: http://www.fwkunstuitleen.nl/ 

Expositie Annejole Jacobs van 1 augustus t/m 30 november 2018
Jole (1964) maakt sinds 2003 moderne mixed-media portretten in opdracht of als vrij werk. Aan de hand van allerlei digitale beelden, foto’s en teksten maakt zij ontwerpen en in een mix van print en schilderwerk zet zij de portretten vervolgens op doek of laat zij het werk afdrukken als foto op dibond met perspexglas.

Haar eigen werk bestaat uit 'portretten met een verhaal'. De achtergronden van de schilderijen zijn opgebouwd uit verschillende lagen digitale beelden, teksten en gescande originelen die zij over het te portretteren onderwerp verzameld. De beelden die zij gebruikt zijn o.a. afkomstig uit de kunst, geschiedenis, muziek, literatuur of hedendaagse tijd.

In haar werk laat zij zich vaak inspireren door vrouwen ( beroemde en klassieke vrouwen en vrouwen uit verschillende culturen). Daarnaast maakte zij o.a. een serie love couples op achtergronden van beroemde liefdesschilderijen, een serie ‘Made in Holland’ met de bekendste Nederlandse personen, merken, items en schilderijen, “Van Gogh’ en de nieuwste serie bestaat uit steden waaronder het tweeluik ‘De Rotterdammers”, twee schilderijen waar alle beroemde Rotterdamse gebouwen, mensen, evenementen, uitspraken en merken in zijn verwerkt.

Naast eigen werk maakt zij portretten in opdracht voor particulieren en bedrijven waaronder Fiat Nederland, VOPAK, Bravilor Bonamat, Nefkens Peugeot, Breeman BMW, Lacoste en Rembrandt Fusies en overnames en sinds kort produceert zij tevens Jole ART-Bags, stoere tassen van canvas met afbeeldingen van haar mooiste schilderijen.

Jole exposeert en verkoopt haar werk rechtstreeks en via kunstmakelaars en galeries. Haar werken hangen inmiddels in zo’n 10 landen binnen en buiten Europa.

Met het schilderij van Maxima won zij in 2009 de eerste prijs in een landelijke wedstrijd en exposeerde zij in het CODA-museum in Apeldoorn.

Meer informatie: www.joleart.nl of mobiel: 06-51453789

Expositie Geert Lemmers van 1 april t/m 31 juli 2018
Geert Lemmers is geboren en opgegroeid in het geheimzinnige Land van Maas en Waal.  Hij herinnert zich nog altijd de sprookjesachtige verhalen uit zijn kindertijd over heksen en geheime genootschappen. Ongetwijfeld hebben deze verhalen hem gevormd tot de kunstenaar en de mens die hij nu is. Bijna al zijn werk gaat dan ook over de mens achter een opgepoetste façade te midden van de chaotische  wereld waarin wij leven. Hij onderzoekt <lees verder>  

Expositie van 1 januari t/m 29 maart 2018
Van 1 januari t/m 29 maart 2018 heeft Nettie Hofkens bij ons geëxposeerd. Na jarenlang als redacteur te hebben gewerkt bij diverse vakbladen op het gebied van lifestyle en mode, heeft Nettie Hofkens zich vanaf 2005 volledig toegelegd op het uitbouwen van haar kunstwerkzaamheden. Naast haar werk in een mooie kunstgalerie in Bussum besteedt zij veel tijd aan schilderen. Het is haar ultieme manier om haar gevoelsleven te kunnen verwoorden. Door de vele lagen verf en andere materialen hebben haar schilderijen veel diepte en structuur en krijgen de kleuren een ongeëvenaarde gloed. Rood is de ultieme kleur om haar gevoel weer te geven, hoewel er ook uitstapjes zijn naar blauw- en turkooise tinten. Omdat iedereen kunst zo persoonlijk ervaart wil zij de kijker de ruimte geven zijn eigen interpretatie van het schilderij te mogen hebben. Je bepaalt zelf wat je voelt, ziet en ervaart.

 

Contact opnemen met ons?
 

  +31 (0)20 607 79 79
 

  mail