blogs

blogs

Eileen Pluijm, 17 juli 2023

Na een geslaagde sollicitatie gaat een werknemer per 14 maart 2022 bij zijn nieuwe werkgever aan de slag. De werkgever stuurt aan de werknemer nog een tijdelijk contract, van 14 maart tot 14 december 2022. Maar dat contract tekent de werknemer nooit.
Vervolgens zegt de werkgever na 14 december dat het contract van rechtswege is geëindigd. De loonbetaling aan de werknemer wordt stopgezet. Is dat wel terecht?

Over die vraag start de werknemer een rechtszaak. Hij vraagt de rechter om te oordelen dat hij een vast (en niet een tijdelijk) contract heeft. En dat hij dus nog gewoon in dienst is en zijn loon moet ontvangen.

De rechter geeft de werknemer gelijk: Er is tijdens en na de sollicitatie geen sprake geweest van verklaringen of gedragingen waaruit de werkgever redelijkerwijs heeft kunnen of mogen afleiden dat de werknemer akkoord ging met een tijdelijk contract. Ook dat de werknemer meermaals is gevraagd om het contract te tekenen, maar daarop niet is ingegaan, maakt niet dat er dan een tijdelijk contract is. De werkgever had hieruit juist moeten afleiden dat de werknemer kennelijk niet akkoord was met een tijdelijk contract.

Kortom: Blijf alert dat alles netjes getekend is vóórdat een werknemer met het werk start! Meer hierover weten?

Eileen Pluijm
  Pluijm
 +31 6 43 36 80 55

 

Contact opnemen met ons?
 

  +31 (0)20 607 79 79
 

  mail