blogs

blogs

Lara Groenveld, 8 augustus 2022

AR-Flash: Werkgevers en jonge ouders (in spé) opgelet! Vanaf vandaag (2 augustus 2022) geldt de Wet betaald ouderschapsverlof.

Ouders kunnen vanaf vandaag 2 augustus 2022 maximaal 9 weken lang betaald ouderschapsverlof opnemen tegen 70% van het salaris (maximaal dagloon). Het UWV vergoedt deze uitkering aan werkgevers. De nieuwe regeling geldt niet alleen voor stellen die gezinsuitbreiding verwachten, maar ook voor hen die in de afgelopen paar maanden ouders zijn geworden. De 9 weken betaald ouderschapsverlof moeten namelijk binnen één jaar na de geboorte (of adoptie) van het kind worden opgenomen. 

Nederland kent verschillende verlofregelingen met verschillende voorwaarden. Hoe zat het ook alweer?

  • Dat begint met het geboorteverlof met zes weken zwangerschapsverlof en minstens tien weken bevallingsverlof voor de vrouw. Die worden volledig doorbetaald door het UWV.
  • Na de bevalling heeft de partner recht op één werkweek geboorteverlof. Dit wordt 100% betaald door de werkgever.
  • Sinds 1 juli 2020 kunnen partners bovendien vijf weken aanvullend geboorteverlof aanvragen bij het UWV, tegenover 70% van het salaris.
  • Tot slot is er dus nog het ouderschapsverlof van 26 weken voor beide ouders. Dat kon al onbetaald worden opgenomen in de eerste acht levensjaren van een kind, maar vanaf vandaag kan bij het UWV een uitkering worden aangevraagd voor 9 weken in het eerste levensjaar van het kind. De overige 17 weken blijven onbetaald en dus voor rekening van werknemer. 

Heeft u een vraag over het ouderschapsverlof? Neem dan contact op met ons arbeidsrechtteam. 

Lara Groenveld

  groenveld
  +31 6 43 36 80 64 

 

Contact opnemen met ons?
 

  +31 (0)20 607 79 79
 

  mail