de week van

de week van

Ruby Nefkens, 31 oktober 2017

De week van de Privacy! Dag 2
Gisteren de aftrap van een volle week privacy bij ons op kantoor. Het was een hele leuke dag. Met dank ook aan iedereen die vroeg is opgestaan!  ’s Ochtends om 7:30 zaten onze eerste gasten klaar voor een sessie over de AVG en wat je moet doen om je organisatie klaar te stomen voor de deadline: 25 mei 2018. Na de lunchsessie en de borrelsessie, konden we terugblikken op hele inspirerende bijeenkomsten, met heel veel vragen.

Waar veel mensen tegenaan lopen is de software. Deze is in veel gevallen nog niet in de gelegenheid om te voldoen aan bijvoorbeeld het recht op beperking van persoonsgegevens of verwijdering van persoonsgegevens. Dan ben je toch afhankelijk van een update van je softwareontwikkelaar. Ziet deze de noodzaak en zo niet, wat moet je doen? Andere software? In tijden waarin het makkelijk was om zoveel mogelijk data te kunnen opslaan en systemen te kunnen koppelen, blijkt dit nu een probleem.

Eén van de veranderingen die de AVG met zich meebrengt is het zetten van boetes op het niet nakomen van wet. Zo is verplicht een verwerkersovereenkomst te sluiten. Dat is de overeenkomst die een organisatie met een derde partij sluit, die in opdracht van de organisatie de persoonsgegevens verwerkt, zoals bijvoorbeeld het bedrijf dat de salarisadministratie doet, het ICT- bedrijf, het bedrijf dat mailings verstuurd.

Stap 2 is dan ook:

  • maak een overzicht van alle partijen die in uw opdracht persoonsgegevens verwerken;
  • controleer of daar verwerkersovereenkomsten mee zijn gesloten;
  • zorg dat de verwerkersovereenkomsten voldoen aan de wettelijke vereisten.

Heeft u vragen op het gebied van privacy? Heeft u geen verwerkersovereenkomst? Laat het ons weten. Wij helpen u graag.

Veel succes met het - verder - compliant maken van uw organisatie!

Ruby Nefkens
nefkens
+31 6 43 36 80 63

 

 

Contact opnemen met ons?
 

  +31 (0)20 607 79 79
 

  mail