de week van

de week van

Ruby Nefkens, 20 april 2017

Het Privacy Team van VDS
Naast het Intellectueel Eigendomsrecht houd ik mij meer en meer bezig met Privacy recht. Een rechtsgebied dat volop in ontwikkeling is. Eind maart gaven we met ons Privacy Team voor het eerst een Client Class Privacy bij ons op kantoor en de zaal zat bomvol met klanten en relaties.

Niet in de laatste plaats omdat organisaties echt aan de slag moeten dit jaar. Er verandert veel en het is onze taak om onze klanten zich daarvan bewust te maken. Om te laten zien hoe belangrijk goede beveiliging van persoonsgegevens is, hadden we ethisch hacker Wouter Slotboom uitgenodigd om te laten zien hoe kinderlijk eenvoudig het nog is om beveiliging te omzeilen. Dit gaf de nodige commotie. Gelukkig gaf hij ons ook goede tips!

Op 25 mei 2018 is de deadline en moet voldaan zijn aan de nieuwe regels die worden opgelegd in de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Eén van de beginselen uit de AVG is ‘accountability’.

Organisaties moeten straks kunnen aantonen, door middel van documentatie, dat wordt voldaan aan de nieuwe wet. Die documentatie is er nu in veel gevallen nog niet. En dat is slechts één van de zaken die op poten moeten worden gezet de komende tijd.

De Client Class Privacy heb ik inmiddels al weer twee keer ‘inhouse’ bij klanten gegeven. Het opent de ogen van organisaties voor te nemen noodzakelijke organisatorische en technische maatregelen. Heeft u daar ook belangstelling voor? Bel me gerust, ons Privacy Team komt graag bij u langs.

Ruby Nefkens
nefkens
+31 6 43 36 80 63

 

Contact opnemen met ons?
 

  +31 (0)20 607 79 79
 

  mail