de week van

de week van

Marjon Schlimbach, 8 augustus 2016

Olympische Spelen kijken tijdens werktijd?
De Olympische Spelen zijn vrijdag officieel van start gegaan. De wedstrijden van onze olympische sporters zijn online live te volgen, zodat van de strijd om de felbegeerde olympische medailles niets gemist hoeft te worden. Een deel van de wedstrijden vindt echter plaats tijdens kantooruren. Wat zijn de regels met betrekking tot privégebruik van internet tijdens werktijd?  

In het algemeen geldt dat beperkt privégebruik van internet tijdens werktijd is toegestaan. Een grens is lastig te trekken. Om oneigenlijk gebruik van internet tegen te gaan, kan een werkgever gedragsregels opstellen. In een gedragscode kunnen duidelijke voorschriften voor het gebruik van internet binnen de organisatie van de werkgever worden vastgelegd. Ook kan in de gedragscode worden opgenomen op welke wijze controle op het internetgebruik plaatsvindt. Hetzelfde geldt ten aanzien van privégebruik van e-mail en social media tijdens werktijd. De invoering (of wijziging) van zo’n gedragscode is een besluit waarvoor de instemming van de ondernemingsraad nodig is.

Werk en privé lopen steeds meer in elkaar over als gevolg van de huidige technologie. Een gedragscode bevordert de goede orde en de uitvoering van het werk binnen een organisatie. Daarnaast staat een werkgever sterker bij overmatig privégebruik. Is een gedragscode wenselijk binnen uw organisatie? Wij adviseren u graag.

Een sportieve week toegewenst!

Marjon Schlimbach
schlimbach
+31 6 86 83 53 04

 

 

Contact opnemen met ons?
 

  +31 (0)20 607 79 79
 

  mail