de week van

de week van

Ruby Nefkens, 11 juli 2016

Wat betekent de Brexit voor Europese merk- en modelregistraties?
De Brexit heeft veel gevolgen op allerlei gebied. Ook op het gebied van intellectueel eigendomsrecht, zoals merk- en modelrecht. Want wat gebeurt er met het Europese merk en model als het Verenigd Koninkrijk straks geen onderdeel meer uitmaakt van de Europese Unie?

Door een Europees merk of model te registreren geldt dit direct in alle landen van de Europese Unie. Wanneer er een land bijkomt, dan geldt het geregistreerde merk of model ook in dat land. Logisch gevolg van dit systeem is dat wanneer er een land vertrekt, het Europese merk of model niet langer geldig is in dat land. Het gevolg van de Brexit zal dus zijn dat Europese merken of modellen die nu nog gelden in het Verenigd Koninkrijk, daar straks opnieuw geregistreerd moeten worden. De verwachting is dat daarvoor een overgangsbepaling zal komen, met behoud van de registratiedatum.

Nieuwe merken en modellen zullen daarna apart in het Verenigd Koninkrijk geregistreerd moeten worden. De Brexit heeft dus ook gevolgen voor Europese merken en modellen. Tot die tijd kunt u gewoon uw Europese merk- en modelregistraties blijven doen, met geldigheid voor het Verenigd Koninkrijk.

Ruby Nefkens
Nefkens
   +31 6 43 36 80 63

 

Contact opnemen met ons?
 

  +31 (0)20 607 79 79
 

  mail