de week van

de week van

Ester Kalis, 23 september 2016

Werkgeluk

Uit talloze onderzoeken blijkt dat mensen die gelukkig zijn in hun werk gezonder zijn, creatiever, innovatiever en meer bevlogen. Happy people, better business? Ik geloof dat.

Ik sprak laatst met Fennande van der Meulen van Happy Office (Happy People perform better www.happyoffice.nl) over een workshop die zij aanbiedt over Werkgeluk. Ik herkende me helemaal in de uitgangspunten dat gelukkige mensen beter presteren en verder kijken dan hun eigen bureau. En dat Werkgeluk je dan ook nog stressbestendiger en een betere collega maakt is mooi meegenomen. Dat wil toch iedereen, gelukkig zijn op het werk?

Op 1 november 2016 is het 25 jaar geleden dat ik het avontuur aanging door bij Van der Steenhoven advocaten in Amsterdam te gaan werken na bijna 4 jaar als advocaat te hebben gewerkt in het arrondissement Breda. En een avontuur werd het. Time flies when you're having fun.

En die fun bestaat uit al die leuke, interessante, boeiende, soms veeleisende mensen die ik heb leren kennen en met wie ik graag nog vele jaren wil samenwerken. Geen haar op mijn hoofd die eraan denkt om te stoppen met dit boeiende beroep.

Een van de leuke dingen van mijn werk is het organiseren van bijeenkomsten. Wij delen graag onze kennis. En ik heb het geluk om samen met mijn collega Eugenie Ágoston voor een hele leuke opdrachtgever voor meer dan 100 leidinggevenden/managers een workshop te verzorgen waardoor zij nog beter in staat zijn hun teams en medewerkers goed te laten functioneren. Met veel interactie en een praktische aanpak, inspirerend om te doen.

Maar ook op kantoor organiseren wij dit najaar weer een drietal bijeenkomsten. Voor in de agenda:

 1. 29 september 2016: Een bijzondere Late Summer Class voor HR Professionals in samenwerking met het HR Ontwikkelhuis
  Onderwerp: “Kennis en kunde bij disfunctioneren, het verbetertraject en herplaatsing in een passende functie; kortom Dossieropbouw”. Niet alleen het juridische kader komt aan bod maar (door interactieve oefening) ook het zo belangrijke onderwerp communicatie. Anders dan anders!
   
 2. 3 november 2016: Client Class Ondernemingsrecht naar aanleiding van het Wetsvoorstel Bestuur en Toezicht Rechtspersonen met de volgende onderwerpen:
  - Benoeming en ontslag bestuurders; welke bijzondere regels gelden er voor de sectoren zorg en woningbouw;
  - Besluitvorming en vertegenwoordiging, hoe werkt dat?
  - Afbakening taken bestuurders ten opzicht van toezichthoudende organen
   
 3. 24 november 2016: Client Class Arbeidsrecht: met zoals altijd actuele onderwerpen, de beroemde VdS Quiz en borrel! Als u suggesties hebt laat het mij weten.

Met dit Werkgeluk ga ik voor de volgende 25 jaar!

Een hele fijne week allemaal en ik zie uw reacties graag tegemoet.

Ester Kalis
kalis
+31 6 43 36 80 60

 

 

 

Contact opnemen met ons?
 

  +31 (0)20 607 79 79
 

  mail