de week van

de week van

Ruby Nefkens, 9 maart 2020

Zorg goed voor jezelf (en daarmee ook voor anderen)!
Zondag 8 maart jl. was het internationale vrouwendag. Een dag waar ook de Franse Kamer van Koophandel jaarlijks bij stilstaat door een Women’s Day Lunch te organiseren. Die vond op 5 maart traditioneel plaats in The Grand, in Amsterdam. Mannen zijn daar overigens ook welkom :-).

Altijd een inspirerende bijeenkomst, waar ditmaal de CEO en Executive Vice President HR van Air France spraken. Anne Rigail en Janet Dekker. Anne, een Française, is de eerste vrouw die bij Air France deze positie heeft bereikt en is al 28 jaar werkzaam bij Air France. Janet, een Nederlandse, heeft een carrière buiten Air France gehad en is sinds mei vorig jaar in charge. Wat in hun beider verhalen naar voren kwam is: ze zijn altijd op een positieve manier gepushed door zowel manlijke als vrouwelijke managers om kansen te pakken. Niet twijfelen, maar ervoor gaan, gesteund door mensen die in je geloven. Hard werken, volle agenda’s, en daarin ook tijd voor jezelf vrijmaken. Een belangrijke tip voor iedereen. Tijd om je hoofd leeg te maken en doen waar je andere passie ligt, of dat nou hobby’s, sporten of wat dan ook is. Niemand doet het voor je, je moet het zelf doen. Zorg dus goed voor jezelf.

Anne moest na de lunch meteen weg, vanwege de crisis die het Coronavirus op dit moment veroorzaakt. Vluchten worden gecanceld, vliegtuigen mogen niet meer landen, het virus heeft op de hele reisbranche een enorme impact. En niet alleen op de reisbranche.

Veel van mijn opdrachtgevers hebben een deel van hun productie, of zelfs hun volledige productie in China. Daar wordt nu nog wel geproduceerd, maar een fractie van wat nodig is. En wie krijgt straks als eerste geleverd? Een aantal heeft nog voorraad, maar een aantal ook niet. En, zoals Anne zei, wat er de komende twee à drie maanden gaat gebeuren is niet te voorspellen. Het is vooral de snelheid van de ontwikkelingen die zo verrassend is.

En dit weekend ging ook (een deel van) Italië op slot. Ik sta al vele jaren Italiaanse bedrijven bij. Zij werken zoveel mogelijk door, maar de werknemers vanuit huis als dat mogelijk is. Elke voorzorg die mogelijk is wordt genomen. Maar ook daar is de impact enorm.

Wij staan onze opdrachtgevers bij om de impact van het Coronavirus zo goed mogelijk het hoofd te bieden. Dan gaat het over vraagstukken als gezondheid en preventiemaatregelen, aansprakelijkheid, beperken van loonkosten etc. Achteroverleunen en afwachten is geen optie. Ik kan alleen maar herhalen: zorg goed voor jezelf, en (daarmee ook) voor anderen.

Wij helpen graag; laat het mij weten als u vragen hebt.

Ruby Nefkens
nefkens
+31 (0)6 43 36 80 63

 

Contact opnemen met ons?
 

  +31 (0)20 607 79 79
 

  mail