de week van

de week van

Matthijs Bos, 19 oktober 2016

Bekijk het eens door een andere bril

Het is verfrissend om zaken eens door een andere bril te bezien. Voor een advocaat is dit ook een nuttige oefening. Je stelt je op voor de belangen van één partij, maar om je eigen klant goed te kunnen adviseren is het zeker handig om de zaak ook te bezien door de bril van de tegenpartij.

Recent keerde ik terug van een bijeenkomst van ons internationale netwerk Laworld in Budapest. Twee maal per jaar vergaderen we met de Europese en Midden-Oosten afdeling van Laworld. De volgende keer is dit in Amsterdam. Reden om onze stad eens door een andere bril te bezien. Wij zijn immers als gastheer verantwoordelijk voor het programma.

En dan zie je dat Amsterdam toch ontzettend veel te bieden heeft! De stad heeft een uniek aangezicht met de 17e-eeuwse gevels en de grachten (zelfs door Unesco beschermd), een schat aan cultureel erfgoed in prachtige en wereldberoemde musea en ook een spannende en vooruitstrevende kant (de coffeeshops en de wallen). Kortom, meer dan genoeg om tot een veelzijdig programma te komen voor de collega’s van ons netwerk.

Om onze klanten ook in andere landen van kwaliteitsadvies te kunnen voorzien is een goed opererend netwerk onontbeerlijk. Dit merken wij dagelijks. Reden waarom het mede door ons in 1997 opgerichte netwerk tussen enkele kantoren 20 jaar later is uitgegroeid tot een wereldwijd opererend netwerk van 58 kantoren. Met inmiddels ook een jongeren afdeling, Laworld Next Generation. Zij hebben hun eigen vergadering en hebben bijvoorbeeld de internationale stage van enkele maanden bij een ander kantoor uit het netwerk geïntroduceerd.

Een dergelijk netwerk functioneert alleen goed wanneer de leden elkaar regelmatig zien en spreken. En wanneer dit gebeurt, dan natuurlijk het liefste in een mooie en inspirerende omgeving. Dat gaat goedkomen in Amsterdam! Want bezien door de bril van de collega’s uit ons netwerk, is het gewoon een prachtige stad.

Fijn om af en toe die bril zelf ook eens op te zetten tijdens mijn dagelijkse fietstocht door Amsterdam.

Matthijs Bos
bos@vandersteenhoven.nl
+31 6 43 36 80 53

 

Contact opnemen met ons?
 

  +31 (0)20 607 79 79
 

  mail@vandersteenhoven.nl