de week van

de week van

Anantha Vos, 18 augustus 2016

'Elk vogeltje zingt zoals tie gebekt is, toch?!'
Dat de beloning van bestuurders onder een vergrootglas ligt is de laatste jaren wel duidelijk geworden. Zelfs als de beloning voldoet aan de wettelijke normen, is er kritiek van bijvoorbeeld politici.

Een werknemer van een regionale publieke omroep voelde ook de behoefte om op de barricade te gaan staan. Deze Rotterdamse werknemer nam geen blad voor zijn mond. Naar zijn eigen woorden: “Elk vogeltje zingt zoals tie gebekt is, toch?!” Ondanks dat de beloning van de directeur voldeed aan de juridische normgeving, betichtte de werknemer de directeur ervan dat hij – door de hoogte van zijn beloning – geen geloofwaardigheid had en bij zou dragen aan een angstcultuur binnen de organisatie. Ook stuurde de werknemer een e-mail aan alle collega’s, op de dag van de afscheidsreceptie van de directeur, waarin woorden stonden als “de directeur leek zichzelf reuze belangrijk te vinden”. Geen fijn afscheid, lijkt mij zo.

De kantonrechter vond dat de werknemer, met het verzenden van de e-mail aan alle collega’s, verwijtbaar had gehandeld. Het ging niet om het feit dát hij kritiek had geuit, maar de toonzetting, de context en de doelgroep aan wie de e-mail was verstuurd. Gek genoeg heeft de kantonrechter de arbeidsovereenkomst niet ontbonden. Omdat de werknemer geschorst was, vond de kantonrechter dat het verwijtbare gedrag van de werknemer al voldoende was gesanctioneerd. Dat zou volgens de kantonrechter voortvloeien uit de van toepassing zijnde cao. Maar de kantonrechter interpreteert de tekst uit de cao veel te ruim. De werkgever heeft al aangekondigd zich te beraden over een hoger beroep en ik geef dat een goede kans van slagen. De wijze waarop deze werknemer kritiek uitte kan niet. Niet tegen een directeur en ook niet tegen een collega. 

Anantha Vos
vos@vandersteenhoven.nl
+31 6 43 36 80 65

 

 

Contact opnemen met ons?
 

  +31 (0)20 607 79 79
 

  mail@vandersteenhoven.nl