de week van

de week van

Laura Rozema, 2 november 2020

Goed nieuws! 
Het is tijd. De hoogste tijd, zoals Andre Hazes het zou zingen, voor positief nieuws. Ondanks de huidige situatie is er veel om vrolijk van te worden. Ik heb wat goed nieuws voor u op een rij gezet, zodat u de week vol goede moed begint. 

  • Bloemen hebben een onmiddellijke impact op je geluksgevoel. Het roept vreugde en dankbaarheid op. De laatste jaren nam de bloemenverkoop af, maar tijdens de coronacrisis is de online verkoop van bloemen juist weer fors gestegen. Je kan de bloemen misschien niet persoonlijk geven, maar bloemen geef je met je hart. Niet met je handen.
     
  • Tijdens de persconferenties van Mark Rutte zagen wij een nieuw persoon in beeld: tolk Irma Sluis. Haar populariteit en zichtbaarheid hebben ervoor gezorgd dat het aantal studenten voor de opleiding gebarentolk fors is toegenomen. Ook wel het ‘Irma-effect’ genoemd. Daarnaast is sinds 13 oktober 2020 gebarentaal juridisch erkend. Door de juridische erkenning wordt het duidelijker wanneer iemand recht heeft op een tolk. 
     
  • Een broodje kroket is gezonder dan een broodje met kaas. Hoogleraar voedingsleer Marijn Katan heeft het opgenomen voor de kroket. Een broodje kroket bevat minder calorieën, minder verzadigde vetten en meer ijzer (en geluk) dan een broodje met kaas. Natuurlijk spelen meer factoren een rol. Zijn uitspraak was gericht op het creëren van tegenstellingen. Hij wilde laten zien dat, wat we denken dat slecht is, niet altijd slecht is. Dus als u deze week een keer zin heeft in een (vega) kroket, neem er lekker een. En dit keer zonder schuldgevoel. 
     
  • Er is een gigantisch koraalrif ontdekt in Australië! Wetenschappers in Australië hebben bij het Great Barrier Reef een enorm koraalrif ontdekt tijdens een expeditie van twaalf maanden. Het koraalrif is meer dan 500 meter hoog. Dat is hoger dan bijvoorbeeld het Empire State Building en de Eiffeltoren. 

Als afsluiting heeft de coronacrisis ook nog iets anders gebracht. Bewustwording en dankbaarheid. Bewust van wat we hadden, dankbaar voor wat is. 

Laura Rozema
rozema@vandersteenhoven.nl
+31 6 43 36 80 64

 

Contact opnemen met ons?
 

  +31 (0)20 607 79 79
 

  mail@vandersteenhoven.nl