de week van

de week van

Anantha Vos, 30 december 2015

Laten we vooruit kijken!

Je ontkomt er niet aan: jaaroverzichten van 2015. Een jaaroverzicht van het nieuws, van de sport, jaaroverzichten van bekende talkshows, van cabaretiers en zelfs foodbloggers geven een overzicht van de best bekeken recepten van 2015. Nu zou ik ook een opsomming kunnen geven van spraakmakende arbeidszaken uit het jaar 2015, maar ik kijk veel liever vooruit. Wat gaat 2016 ons brengen? Zonder daarvoor een glazen bol nodig te hebben kan ik u het volgende melden:

- Werknemers krijgen op grond van de wet de mogelijkheid om hun werkgever te verzoeken de arbeidstijden en de arbeidsplaats te wijzigen, waarbij voor het verzoek tot wijziging van de arbeidstijden geldt dat de werkgever dat alleen mag weigeren vanwege zwaarwegende bedrijfsbelangen.

- Het wordt voor werkgevers makkelijker om AOW'ers in dienst te houden en te nemen. Er gaat bijvoorbeeld een verruimde ketenregeling gelden en de loondoorbetalingsplicht bij ziekte wordt aanzienlijk korter.  

- De maximale duur van de WW  wordt stapsgewijs teruggebracht, totdat de WW-uitkering vanaf 2019 24 maanden is.

- De Verklaring arbeidsrelaties (VAR) verdwijnt en wordt vervangen door modelovereenkomsten.

- De transitievergoeding mag maximaal € 76.000,- bruto bedragen, in plaats van € 75.000,- bruto.

- De verlaagde norm uit de Wet Normering Topinkomens van € 179.000,- bruto gaat ook voor topfunctionarissen van woningcorporaties en het onderwijs gelden.

Naast al deze nieuwe wetgeving wachten wij, als (arbeidsrecht)juristen, verder met smart op de ontwikkelingen in de rechtspraak. Hoe gaan rechters bijvoorbeeld om met de Wet werk en zekerheid en de Wet Normering Topinkomens. Wij houden u ook in 2016 weer op de hoogte.

Ik wens u een fijne jaarwisseling en een mooi 2016! Ik zie ernaar uit!

Anantha Vos
vos@vandersteenhoven.nl
+31 (0)6 43 36 80 65

 

Contact opnemen met ons?
 

  +31 (0)20 607 79 79
 

  mail@vandersteenhoven.nl