de week van

de week van

Maartje van Asten, 2 juli 2018

Liever met uw ondernemingsraad om tafel? Dat kan!
Winkelmedewerkers in de detailhandel krijgen er meer loon bij. Bij het sluiten van de cao in de detailhandelbranche non-food is opnieuw de grootste vakbond FNV gepasseerd. De bond is het niet eens met de afgesproken loonsverhoging van 1%. Werkgeversorganisatie Inretail kwam tot een akkoord met de kleinere vakbonden CNV, De Unie en Alternatief Voor Vakbond (AVV). De cao geldt voor ruim 170.000 werknemers en geldt vanaf 1 juli a.s. tot eind 2020.

De representativiteit van de FNV wordt steeds vaker openlijk ter discussie gesteld door werkgevers. Dat gebeurde ook al bij de horeca-cao. En supermarktketen Jumbo zette de FNV vorige maand definitief op straat.

U mag als werkgever zelf bepalen met wie u afspraken maakt over arbeidsvoorwaarden. Dat kan niet alleen met de bonden, maar uiteraard ook met de ondernemingsraad. Geldt er een cao, dan kunt u geen afspraken met de ondernemingsraad maken over onderwerpen die bij cao geregeld zijn. Het idee is dat de vakbond en de ondernemingsraad elkaar moeten versterken in de medezeggenschap en niet moeten belemmeren. Maar is er geen cao, is de cao afgelopen of geeft de cao ruimte om nadere afspraken te maken, dan is het wél mogelijk om afspraken met de ondernemingsraad te maken.

Afspraken maken met de ondernemingsraad kent voordelen. U heeft als werkgever meer ruimte om samen met de ondernemingsraad de arbeidsvoorwaarden bedrijfsspecifiek te maken. De leden van de ondernemingsraad werken bij uw onderneming en weten als geen ander waar zij behoefte aan hebben.

Wie zit er bij u aan tafel de volgende ronde?

Maartje van Asten
vanasten@vandersteenhoven.nl
+31 6 43 36 80 52

 

Contact opnemen met ons?
 

  +31 (0)20 607 79 79
 

  mail@vandersteenhoven.nl