de week van

de week van

Romy Schneider, 5 augustus 2019

Stalkster krijgt haar zin
Stelt u zich eens voor dat een van uw werknemers wordt gestalkt. De bedreigingen zijn zo ernstig, dat deze na verloop van tijd ook zijn gericht aan het adres uw bedrijf. U kunt de veiligheid van uw andere werknemers hierdoor niet meer garanderen. Wat zou u doen? Voor dit dilemma stond een aannemersbedrijf uit Sint Odiliënberg.

Waar gaat deze zaak precies over? 
De betreffende werknemer werd sinds december 2018 lastiggevallen door een (vermoedelijk vrouwelijke) ex-partner. De stalkster beschuldigde deze werknemer van mishandeling van vrouwen en verkrachting. De stalkster ging zelfs zo ver dat in de woonplaats van de werknemer brieven met foto’s werden verspreid, waarin hij werd beschuldigd van pedofilie. De werknemer deed aangifte bij de politie.

Dit was voor de stalkster geen reden om te stoppen. De bedreigingen verschoven zich ook richting de werkgever. Naast het bekladden van de bedrijfsbussen en het achterlaten van negatieve recensies op het internet, werden twee directieleden bestookt met berichten met de vraag waarom zij de werknemer nog in dienst hielden. In mei 2019 kreeg één van de directieleden een foto met daarop een afbeelding van een pistool en munitie. Dit was voor de werkgever de druppel.

De werkgever dient vervolgens een ontbindingsverzoek in bij de kantonrechter Roermond op basis van de “overige ontslaggrond”, de h-grond. Hij stelt dat er zulke bijzondere omstandigheden zijn, dat het van de werkgever niet meer kan worden gevergd om de arbeidsovereenkomst te laten voortduren.

Kantonrechter 
De kantonrechter gaat hierin mee en ontbindt de arbeidsovereenkomst van deze werknemer op de h-grond in zijn uitspraak van 24 juli 2019. De kantonrechter oordeelt dat sprake is van een zeer uitzonderlijke en voor alle betrokken partijen trieste situatie, vooral omdat de werkgever uiterst tevreden was over de werknemer. Bij normale omstandigheden zou een ontbinding van de arbeidsovereenkomst niet aan de orde zijn geweest.

De kantonrechter stelt vast dat de situatie die is ontstaan onhanteerbaar is en dat de gebeurtenissen op beide partijen een grote impact heeft. De werkgever heeft er daarom alle belang bij dat aan de situatie die is ontstaan een einde komt. Zolang het dienstverband met werknemer voortduurt, komt er geen einde aan de ernstige en uiterst vervelende dreigementen. Ook wordt meegewogen dat de situatie de persoonlijke levenssfeer van de directieleden raakt en dat dit alles enkel en alleen is terug te voeren op de arbeidsrechtelijke verhouding tussen de werkgever en de werknemer.

Een pijnlijke zaak, met als resultaat dat de stalkster haar zin krijgt. Als schrale troost kreeg de werknemer wel een transitievergoeding mee.

Heeft u vragen over de ontslaggronden of andere vragen? Ons arbeidsrechtteam staat voor u klaar!

Romy Schneider
schneider@vandersteenhoven.nl
+31 (0)6 43 36 80 61

 

Contact opnemen met ons?
 

  +31 (0)20 607 79 79
 

  mail@vandersteenhoven.nl